vineri, 15 noiembrie 2013

Damen kapritz

Una din retetele de la bunica, o prajitura cu nuca, i se zicea "damen kapritz". O prajitura cu multa nuca si  unt.
Adica:
blatul: 300 gr unt proaspat se freaca cu 2 intregi oua si 100 gr de zahar pudra, se adauga un praf de copt si 300 gr faina, uitasem un praf de sare si nitica vanilie. Se amesteca si coca rezultata se da la rece pana se pregateste compozitia cu nuca.

compozitie nuca: 5 galbenusuri se freaca spuma cu 300 gr, zahar pudra. Nuca, 300 gr,  se da prin masina. Albusurile se bat spuma. In galbenusurile cu zahar se dauga treptat albusurile si nuca. La sfarsit se adauga 2 linguri rase de faina si putina scortisoara.

In tava stearsa cu faina, se intinde cu mana 2/3 din coca, deasupra se pune compozitia cu nuca. Din 1/3 din coca se fac niste rulouri de grosimea unui creion si se aseaza ca un grilaj deasupra compozitiei cu nuca.

Se coace in cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cca 40 min.

Tava cuptorului meu are interiorul 32/32 si am pus o portie si jumatate.

Rezultatul :



 Va place super farfuria mea?

Prietenii stiu de ce!



Un comentariu: