Ideea era un tort mic in forma de buchet de flori.
Sa incercam. M-am gandit la narcise si lalale. Cea mai mica forma de tort pe care o am , 16 cm.
Am ajuns la narcise, trandafirasi si ceva fluturi. Cu ocazia asta am incercat toate cariocile pe fluturi (cariocile de la Dani), diametru era de 16 dar inaltimea ceva mai mare decat obisnuit spre 15 fata de 10 obisnuit. deci nu a fost chiar mic.
Sunt niste torturi superbe postate pe net. Eu am zis nu pun sarme, chiar daca nu o sa iasa la fel de decorative.
La compozitie a fost : blat cacao/migdale, crema caramel cu migdale, crema mascarpone cu ciocolata cu lapte, blat cacao/migdale insiropat cu visinata, visine alcoolizate, mousse de ciocolata amaruie (mixt ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte) inca un blat cacao/migdale. In general blaturile sunt foarte subtiri cca 0.5 cm.
dupa ce l-am dat la rece am constat ca textura cremelor este foarte moale. Daca decorurile sunt grele , este si cald, pentru siguranta structurii tortului se pune o carcasa de blat. adica se imbraca si lateralele in blat.
Si acum poze. In poze culorile ies mult mai tari decat in realitate (de obicei termin de lucrat ceva mai tarziu,e intuneric afara si lumina din casa nu-i chiar propice).
La multi ani Nuta!
Multumesc Sori.
Nu este asa ca gest (vorba bancului) chiar sunt incantata ca prietenii mei au incerdere in mine ca pot sa-o fac, ca "imi exersez mana" si nu-mi este lasat neuronu sa moara (imi pun la lucru imaginatia si cultura in domeniul artei culinare si al ornatului).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu